Ademhalen

Ademhalen doe je automatisch, zonder dat je hierover na hoeft te denken. Maar ontzettend veel mensen ademen niet op de juiste manier en hebben een gestreste, oppervlakkig ademhaling. Dit kun je herkennen aan een snelle, korte ademhaling hoog in de borst. Doordat je ademt op de automatische piloot en onbewust bent van hoe jij ademt is dit een ingesleten patroon geworden die lastig is om te doorbreken. Terwijl onze ademhaling een enorme invloed heeft op onze fysieke, emotionele en mentale gesteldheid. Je kunt nog zo gezond eten, genoeg bewegen, ontspannen en goed slapen maar wanneer je ademhaling niet op orde is, kan je lichaam nooit optimaal functioneren.

Hoe komt het dat we oppervlakkig ademen?

Een oppervlakkige ademhaling wordt in veel gevallen veroorzaakt door stress. Wanneer je druk en erg gespannen bent, trek je vaak je schouders op en daardoor verkrampt je lichaam. Hierdoor wordt de ademhaling verstoord en ga je hoger, sneller en oppervlakkiger ademhalen. Ook kunnen ingrijpende gebeurtenissen de ademhaling verstoren. Elk proces in je lichaam is afhankelijk van hoe jij ademt.

Een oppervlakkige ademhaling kan uiteenlopende gevolgen hebben zoals:

Hoe doorbreek je een adempatroon?

Hoe doorbreek je een adempatroon en hoe kun je dit verbeteren? Je ademhaling is het enige deel van je autonome zenuwstelsel dat, naast dat het automatisch gaat, ook bewust te sturen valt. Wordt daarom bewust van je ademhaling. Hoe vaker je let op je ademhaling tijdens je bezigheden, hoe vaker je jezelf de kans geeft om jouw ademhaling te verbeteren. Hoe adem je als je wandelt, als je op kantoor aan het werk bent, als je bij vrienden bent, een serie aan het kijken bent? Wees bewust van hoe je ademt.

Kies voor een ademcoach

Als ademcoach help ik je bewust te worden van de zelfherstellende kracht van je eigen ademhaling. Ademcoaching kan helpen bij het verlichten van verschillende klachten, zoals vermoeidheid en depressie. Ben jij enthousiast geworden en ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Dan maak ik graag kennis.

Ja, ik maak graag een afspraak

Ademcoaching - Van Solt Advies Ademcoaching - Van Solt Advies Ademcoaching - Van Solt Advies