Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

Niet alleen voor de stiefvader of stiefmoeder

Er zijn tegenwoordig steeds meer gezinnen die zich samenvoegen tot een samengesteld gezin. Bij elk van deze gezinnen ontstaat er een nieuwe situatie waarbij er de rol als stiefouder in het leven wordt geroepen. Stiefoudercoaching kan helpen bij het vinden van je plek binnen het nieuwe samengestelde gezin. Stiefoudercoaching is niet alleen voor de stiefvader of stiefmoeder maar ook voor de partners van de stiefouders. Een gebalanceerd nieuw samengesteld gezin ontstaat niet vanzelf. Hier werk je samen aan.

Wat is stiefoudercoaching?

Je hebt een nieuwe liefde gevonden en jullie willen de gezinnen gaan samenvoegen. Het kan spannend en lastig zijn om twee gezinnen samen te voegen. Hier komt veel communicatie onderling bij kijken. Door te communiceren ga je elkaar beter begrijpen en weet je wat elkaars wensen zijn waardoor je kunt voorkomen dat het structureel onderling vast loopt.

Stiefoudercoaching kan van waarde zijn voor je gezin om nieuwe inzichten te ontvangen over communicatie patronen. Je wilt een heldere blik kunnen werpen op de nieuwe situatie om deze een plek te geven. Zo kan er gewerkt worden aan het creëren van een vertrouwde plek voor ieder gezinslid binnen het nieuwe samengestelde gezin.

Wanneer stiefoudercoaching?

Het kan zijn dat je ergens tegen aanloopt in de nieuwe situatie en daarom op zoek bent naar advies. Echter is coaching niet alleen voor de stiefouder bedoeld, maar voor het gehele plaatje.

De stiefoudercoaching sessie kan een oplossing bieden in de volgende situaties:

  • Kinderen kunnen of durven gevoelens niet te uiten
  • Meningsverschillen met betrekking tot de opvoeding
  • Kinderen hebben het gevoel om biologische ouders te beschermen
  • Tweestrijd met partner en kinderen
  • Kinderen zijn geneigd zich naar de achtergrond te verplaatsen
  • Angst dat de relatie weer mis gaat
  • Kinderen accepteren de nieuwe partner niet
  • Invloed van de ex-partner

Rust door saamhorigheid

Ondanks dat het vanzelfsprekend is dat je tegen problemen aanloopt bij het samenvoegen van twee gezinnen, zijn er veel mogelijkheden. Hoe mooi is het om verschillende mensen samen te brengen en geluk te delen? Hoe meer zielen hoe meer vreugd, luid dan ook het spreekwoord. De dynamiek binnen een gezin is een belangrijk onderdeel. Alle gezinsleden zullen door saamhorigheid rust ervaren. Respect naar elkaar toe, zowel van ouder naar kind als van kind naar de ouder is belangrijk om samen een band op te kunnen bouwen. Beetje bij beetje kun je hier naar toe werken. Het is voor ieder gezinslid in het begin wennen aan de nieuwe situatie. Elkaar de ruimte bieden is dan ook essentieel. Door samen te blijven communiceren is er de mogelijkheid voor iedereen om eigen behoeften te delen en dit van elkaar te respecteren.

Plan je kennismaking

Ben jij op zoek naar de juiste dynamiek binnen jouw samengestelde gezin? Met stiefoudercoaching zet je de eerste stap. Samen gaan we kijken naar mogelijke invalshoeken voor betere communicatie binnen het samengestelde gezin voor in het dagelijkse leven. Ik help je graag door mijn eigen ervaring als stiefmoeder en coach te combineren. Wil jij over het al geheel bewuster in het leven staan met meer aandacht, kracht en positiviteit? Dan kan ik jou ook helpen met NLP systemisch-coaching en ademcoaching. Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Plan een afspraak om kennis te maken.

Ja, ik maak graag een afspraak

moeder coaching

Uitgelichte referentie

Alle referenties