Ontwikkelen van nieuw perspectief

Coaching na scheiding kan je helpen bij een heftige en ingrijpende periode in je leven: een relatiebreuk. Was het een weloverwogen keuze of was het niet jouw beslissing en kwam het ook nog eens als een verassing? Eén ding is zeker, wanneer je relatie stukloopt breekt er een onzekere tijd aan. In deze periode is het voor de meeste mensen fijn om een steuntje in de rug te ontvangen tijdens dit proces. Als coach kan ik jou helpen bij onder andere het ontwikkelen van nieuw perspectief en het creëren van een overzicht bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Mix van emoties

Een relatiebreuk of scheiding is niet in een week volledig verwerkt. Het heeft een behoorlijke impact op jouw leven, en wanneer je kinderen hebt zal dit ook veel invloed op hun hebben. Het kan zijn dat je financiële situatie veranderd, je moet verhuizen of er afspraken moeten worden gemaakt over het ouderschap. Gedurende de periode vlak na de scheiding kan het zijn dat je alle gebeurtenissen als een emotionele wervelstorm ervaart. Dat is helemaal niet raar, je verliest immers iemand waar je aan gehecht was en je leven mee deelde. Er komen veel emoties bij dit proces van rouw om de hoek kijken en dit gebeurd meestal ook in verschillende fases.

 • Fase 1: Ontkenning
 • Fase 2: Boosheid
 • Fase 3: Onderhandelen en vechten
 • Fase 4: Depressie
 • Fase 5: Aanvaarding

Wat is coaching na scheiding?

Het formele gedeelte van het regelen van de scheiding is voorbij en nu loop je tegen allerlei nieuwe emoties en uitdagingen aan. Om de nieuwe realiteit voor jezelf te kunnen accepteren is het belangrijk om overzicht te creëren zodat je helder beslissingen kunt nemen. Door samen te kijken naar de situatie in combinatie met jouw gevoelens, kan ik handvaten bieden voor een nieuw perspectief. Hoe groot de impact voor jou ook is, dat geldt ook voor je kinderen. Het is daarom ook belangrijk dat je jouw rol als ouder op een goede manier blijft vormgeven.

Waar coaching na scheiding jou verder bij kan helpen:

 • Emotionele ondersteuning en/of inzichten
 • Nieuwe stap richting het positieve groeiproces
 • Vergroten van je zelfvertrouwen
 • Herstellen van chronische stressklachten
 • Communicatie met je ex-partner
 • Omgaan en wennen aan de nieuwe partner van je ex

Een nieuwe start

Wat je misschien niet direct kunt of wilt zien, is dat het proces van scheiding een mooie mogelijkheid is om een nieuwe weg in te slaan. Je gaat meer naar de toekomst kijken en minder naar het verleden. Dat leer je steeds meer los te laten en je gaat het verlies een plekje geven. Het einde van het rouwproces is in beeld. Stapje voor stapje krijg je meer energie om nieuwe uitdagingen aan te gaan, nieuwe contacten te leggen en je eigen leven vorm te geven. Je zult ervaren dat je rust krijgt en weer gaat genieten van de mensen en dingen om je heen. Tijdens coaching richten we ons in deze fase op de toekomst. Zo ga je bewuster in het leven staan met kracht, positiviteit en aandacht. Je leert hoe je invloed hebt op je patronen en beperkende overtuigingen zodat jij klaar bent voor jouw nieuwe start.

Met coaching kom je verder

Kijk jij er naar uit om het verdriet van de scheiding een plekje te geven en weer te gaan genieten van het leven? Ik help je graag in dit proces. Door bepaalde (stressvolle) situaties in ons leven passen wij onbewust onze ademhaling aan. Dit kan gebeuren wanneer er iets heftigs gebeurd zoals een scheiding of wanneer je negatieve emoties wilt onderdrukken. Hieruit kan een aangepast adempatroon ontstaan. Ademcoaching kan jou helpen tijdens om bewust te worden van de zelfherstellende kracht van je adem. Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jou kan betekenen? Plan je eerste gesprek om kennis te maken zodat we samen kunnen kijken naar mogelijkheden die bij jou passen.

Ja, ik maak graag een afspraak

hulp bij scheiding

Uitgelichte referentie

Alle referenties