Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

Burn-out door langdurige stressklachten

Je bent vermoeid en opgebrand. Lichamelijk en geestelijk ben je totaal uitgeput. Je kunt niet meer. Een burn-out ontstaat door langdurige stressklachten die steeds erger worden, maar waar weinig aandacht aan werd besteed. Vaak is er een onderliggende reden waardoor je continu over je eigen grenzen blijft gaan of niet de tijd wilt nemen om te rusten. NLP Systemisch coachen kan je helpen inzien waarom jij doet wat je doet. Hierdoor kun je hier invloed op uit gaan oefenen. Op deze manier kun je telkens een nieuwe stap richting rust en positiviteit zetten, waarbij je door coaching wordt geholpen om te leren luisteren naar je eigen lichaam.

Oorzaak van een burn-out

Een burn-out kan veel verschillende oorzaken hebben, dit is niet altijd enkel werk gerelateerd. Het kan zijn dat je al een lange over je eigen grenzen heen gaat. Of je bevindt je in langdurige stress-situaties zonder een moment van rust. Een momentje voor jezelf ken je niet of amper. En ‘nee’ zeggen tegen anderen wanneer dit ten koste gaat van jezelf, dat ken je niet. De lichamelijke en mentale obstakels die deze situatie met zich meebrengt nemen toe. Op een gegeven moment zul je ervaren dat je lichaam of geest voor jou op de rem trapt omdat jij zelf maar gas blijft geven terwijl het niet goed gaat. Vaak heb je op dat moment pas door hoe ver je jezelf hebt voorbij gerent de afgelopen periode. Je zit in een burn-out en vanaf dat moment ben je compleet uitgeput. Met NLP coaching kan ik jou helpen om de balans terug te vinden.

Kenmerken van een burn-out

  • Je bent continu moe
  • Je ervaart vaak een grote hoeveelheid stress
  • Je hebt paniekaanvallen of bent vaak angstig
  • Je hebt vaak aanhoudend hoofdpijn of buikpijn
  • Je bent vergeetachtig en besluiteloos
  • Je voelt je overspannen
  • Je voelt je opgejaagd en rusteloos
  • Je bent onzeker en je concentratie is verminderd
  • Je gedachten blijven non-stop door je hoofd razen
  • Het word je allemaal teveel, je kunt niet meer genieten

Kom terug in balans

Hoe kun je weer voelen en leren luisteren naar je eigen lichaam? Je zit al zo lang in de overlevingstand dat het lastig kan zijn om weer terug bij jezelf te komen. Vaak is er een onderliggende reden waardoor jij maar door bleef gaan zonder rust voor jezelf. Dit kan bijvoorbeeld een patroon zijn dat je hebt ontwikkeld door traumatische gebeurtenissen in het verleden. Of je wilde niet in de ruststand komen, bang dat je jezelf dan tegen zou komen. En dat is nu gebeurd. Het gaat vanaf nu om het erkennen, omarmen en herstellen van je burn-out. We gaan samen op zoek naar het terugvinden van jouw balans. Het luisteren naar je lichaam en jouw grenzen aanvoelen. Door middel van NLP coaching kun je dit proces opstarten door vernieuwende inzichten.

NLP Systemisch coachen

Met Neuro Linguistisch Programmeren, oftewel NLP, ga je met andere ogen naar jouw eigen vraagstukken kijken. NLP Systemisch coachen kan jou helpen op veel verschillende gebieden. Denk hierbij aan beter communiceren, het ontwikkelen van gezondere gedachtes, het creëren van rust en je in het algemeen beter voelen. Door samen in gesprek te gaan, nemen we een kijkje in jouw onbewuste processen en beperkende overtuigingen. Je krijgt handvaten om jouw vicieuze cirkel te verbreken. Je gaat met NLP coaching inzien waarom jij doet wat je doet. Door deze inzichten kun je hier invloed op gaan uitoefenen. Je leert invloed uitoefenen op je onbewuste, je patronen en je beperkende overtuigingen. Je zult bewuster in het leven gaan staan met meer aandacht, positiviteit en kracht. Met NLP coaching help ik jou weer op het goede spoor te komen. Stap voor stap kun je weer onderdelen uit jouw dagelijkse leven oppakken en zo telkens de burn-out verder achter je laten. Leer rust voor jezelf creëren en op deze manier afstand te doen van de overlevingstand. Het is tijd voor jouw nieuwe start.

Zullen we de eerste stap zetten?

Ook jij verdient het om jouw fijnste leven te leven. Zonder burn-out. Sta je er voor open om de eerste stap te zetten? En ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen op het gebied van NLP coaching? Samen nemen we rustig de tijd om jouw situatie en gevoelens te bespreken. Vervolgens bespreken we welke aanpak voor jou zal werken. Neem contact op met mij om kennis te maken in mijn praktijkruimte.

Ja, ik maak graag een afspraak

NLP systemisch coachen - Van Solt Advies NLP systemisch coachen - Van Solt Advies NLP systemisch coachen - Van Solt Advies