Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

Depressie

Je hebt geen energie, nergens zin in en bevindt je voornamelijk in een sombere stemming. Het voelt lastig om nog ergens van te kunnen genieten. Een depressie wordt aangeduid als een stemmingswisseling die invloed heeft op je gevoelens en stemming. Het is een flinke uitdaging om die negatieve gedachtes en gevoelens de baas te worden. Van Solt Advies kan jou met behulp van onder andere NLP Systemisch coachen helpen om de vicieuze cirkel van depressieve gevoelens te doorbreken.

Een sombere stemming of depressie?

Natuurlijk ben je niet de enige als je jezelf eens somber voelt of wat negatiever denkt. Echter is er natuurlijk een verschil als het gaat om de somberheid die vanzelf weg gaat en de depressieve gevoelens die blijven. Bij een depressie blijven klachten langer aanhouden en nemen dezen vaak ook toe. Verschillende factoren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van een depressie zoals aanleg, hormonale ontregeling en een tekort aan verschillende stofjes. Daarnaast kan het ook het geval zijn dat depressieve gevoelens worden ontwikkeld door traumatische gebeurtenissen, afwezigheid van licht in de winter of negatieve sociale gebeurtenissen. Om het nog iets ingewikkelder te maken kan het zelfs ook zo zijn dat een depressie ´zomaar´ kan voorkomen zonder duidelijke aanleiding.

Een mengelmoes van verschijnselen

Vaak is een depressie een mix van verschillende verschijnselen. Vaak gaat depressie gepaard met angst en somberheid. Daarnaast trekken ook regelmatig depressie en psychosen met elkaar op. Doordat je steeds somberder naar de wereld om je heen gaat kijken, kan het lijken alsof de wereld om je heen een soort droevige waas is. Deze waas van somberheid kan dan vervolgens psychotisch worden waardoor je een wereld gaat zien van schuld en ellende. Gelukkig is dit niet de manier waarop je de rest van je leven je dagen door hoeft te bikkelen. Je kunt genieten van het leven, mooie nieuwe ervaringen op doen en elke dag wat nieuws leren. Ik kan jou met NLP coaching helpen met de herprogrammering van oude negatieve overtuigingen richting een positievere denkwijze.

Kenmerken van een depressie

Wat lastig is bij een depressie, net als bij veel andere mentale klachten, is dat het aan de buitenkant niet te zien is. Vaak is het moeilijk om onder woorden te brengen hoe je je voelt, waardoor je een onbegrepen gevoel kunt ervaren. Toch is er een behoorlijke checklist van kenmerken van een depressie die je wel kunt herkennen:

 • Sombere stemming
 • Minder interesse of plezier
 • Onrustig gevoel, bewegingsonrust
 • Piekeren en malen in je hoofd
 • Moeite met concentreren, nadenken en beslissingen nemen
 • Schuldgevoelens of het gevoel niets waard te zijn
 • Gewichtsverlies, meer eetlust of minder eetlust
 • Gevoelig voor prikkels en een kort lontje
 • Verminderd libido
 • Slecht of juist veel slapen
 • Regelmatig denken aan de dood of zelfdoding

Een stap richting positiviteit

Ben jij er klaar voor om je zelfverzekerder te voelen en gelukkiger in het leven te staan? Het klinkt wellicht onmogelijk wanneer je depressieve klachten hebt maar niets is minder waar. Jij kan dit! Met de ondersteuning die ik bied tijdens Neuro Linguistisch Programmeren, oftewel NLP Systemisch coachen, kun jij op weg naar het creëren van een positievere mindset. Samen ontwikkelen we jouw nieuwe waarheid en overtuigingen. Het geloven in jezelf is hierbij ons mooie gezamenlijke doel dat we gaan behalen.

NLP Systemisch coachen

Op veel verschillende vlakken kan ik je ondersteunen en verheldering bieden met NLP coaching. Je kunt hierbij denken aan het ontwikkelen van positievere en gezondere gedachtes, innerlijke rust ervaren en beter leren communiceren over je gevoelens. Gedurende de coaching sessies bied ik je inzichten naar aanleiding van het samen in gesprek gaan over jouw situatie en gevoelens. Vanuit deze inzichten kun je leren om naar je lichaam te luisteren en grenzen aan te voelen. We nemen een kijkje bij jouw onbewuste processen en negatieve overtuigingen vanuit de depressie. Met nieuwe aanknopingspunten help ik je om zo stap voor stap jouw vicieuze cirkel te verbreken en ruimte te maken voor positievere gedachten. Je zult ervaren hoe het is om te leven met meer zelfvertrouwen, kracht en positiviteit.

Aan de slag met je depressie?

Je verdient een nieuwe start om je leven gelukkiger en positiever in te richten door je gedachtegang te veranderen. De eerste stap kan lastig zijn, maar het is goed om te weten dat de drempel bij mij laag is en je bij mij veilig je hart kunt luchten. Ben jij er klaar voor? En ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen met NLP Systemisch coachen? Samen nemen we rustig de ruimte om je situatie en gevoelens te bespreken. We gaan samen kijken naar de beste aanpak dat bij jou past. Neem contact met mij op, dan kunnen we kennis maken in mijn praktijkruimte.

Ja, ik maak graag een afspraak

NLP systemisch coachen - Van Solt Advies NLP systemisch coachen - Van Solt Advies NLP systemisch coachen - Van Solt Advies