Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

De eerste kennismaking

Nieuwe dingen doen is vaak spannend. Een blind date, je eerste werkdag bij een nieuwe werkgever of een intakegesprek met mij in Wons. Hoewel blind dates ook heel erg leuk zijn om te bespreken, ga ik je vandaag meer vertellen over het intakeproces. Het leuke is dat er meerdere wegen naar Wons leiden. Bijvoorbeeld via mijn website, via je werkgever of via een bekende.

Wat voor soort vraagstukken spelen er?

In mijn praktijk zie ik heel veel verschillende vraagstukken voorbij komen. Dit maakt het coachen juist ook interessant. Vraagstukken kunnen te maken hebben met een scheiding, sterfgeval of andere levensgebeurtenis. Of terugkerende patronen in relaties of in werk, waar iemand steeds meer last van krijgt. Wat ook gebeurt is dat een werkgever en werknemer beide een ander gevoel hebben over wat zijn of haar rol is binnen een team of afdeling. Denk ook aan vragen als ‘Wie ben ik en waar word ik gelukkig van?’ of ‘Wat zijn mijn drijfveren?’. De laatste jaren draaien ook veel vraagstukken om de combinatie tussen werk en privé, burn-outs en het altijd druk hebben in je hoofd. Een ding is in ieder geval zeker, niets is vreemd in mijn praktijk en saai is het ook nooit.

Kennismaken en verhelderen

Het doel van een intakegesprek is om kennis te maken en om het vraagtuk wat jij hebt zo helder mogelijk te krijgen. Natuurlijk stel ik mij ook altijd even voor. Ik vertel je over waar ik vandaan kom en wat mijn drijfveren zijn als coach. Ook vertel ik meer over hoe een traject er meestal uitziet en wat je kunt verwachten. En wat je vooral níét moet verwachten. Vervolgens is er ruimte voor jou om jezelf voor te stellen, dan bespreken we ook wat het vraagstuk is dat jou bij mij brengt. Vaak bespreken we tijdens de intake al waar we concreet mee aan de slag gaan.

De intake vind ik een heel belangrijk moment. Is het duidelijk wat het vraagstuk is en belangrijker nog: is er een klik.

NLP en systemisch coachen

Naast dat we samen afstemmen waar we mee aan de slag gaan, stemmen we ook af hoe we dit gaan doen. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan tweewekelijkse sessies, of past een eenmalige sessie op Schiermonnikoog beter bij je? We kijken binnen NLP naar patronen, overtuigingen en mogelijke verstrikkingen. Maar een sessie is eigenlijk nooit alleen NLP. Systemisch coachen speelt namelijk ook een belangrijke rol. Hoe is het gezin samengesteld waarin je bent opgegroeid, wie zijn mijn ouders en wat doen zij voor werk? Maar ook met welke normen, waarden of overtuigingen ben ik opgevoed. Naast NLP en systemisch coachen zet ik ook regelmatig ademsessies in. Mijn ervaring is dat deze soorten coaching elkaar heel erg goed aanvullen en elkaar versterken.

Een intake is altijd vrijblijvend

Wat ik belangrijk vind is dat de intake áltijd vrijblijvend is. Na de intake stel ik altijd voor dat je er even over nadenkt en mij in de dagen daarna laat weten of je een traject wil aangaan. Ben je enthousiast geworden? Neem contact met me op.

Plan jouw vrijblijvende intake

NLP systemisch coachen - Van Solt Advies