Al 12,5 jaar zelfstandig

 

Op 1 juli 2011 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandige. Dat betekent dat ik ergens in 2024 12,5 jaar zelfstandig ondernemer zou zijn, maar dat dit al op 1 januari 2024 was, was mij ook even ontschoten. Had ik met oud & nieuw dus eigenlijk nóg een extra flesje kunnen ploppen. Normaal gesproken krijg je bij zo’n jubileum dan van je werkgever een mooie speech en cadeau. Maar ja, zonder werkgever doe ik het toch mooi zelf?

Dankbaarheid

Ik ben trots en dankbaar voor wat ik in die 12,5 jaar heb bereikt en hoe ik mijzelf heb ontwikkeld. Waarbij ik mij de eerste paar jaar alleen nog richtte op HRM, maar in de loop van de jaren steeds meer de keuze heb gemaakt om mij te richten op coaching. Want daar haal ik energie uit. Op het heerlijke nuchtere en kritische NLP, het dankbare en magische systemisch coachen, de zachte kracht van het ademen en het loslaten en verder kunnen door EMDR. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik ben uitgegroeid tot de Sheela die ik nu ben.

En om zoiets te vieren, wil ik mezelf een cadeau geven. Maar wat geef je dan aan jezelf? Daar hoef ik eigenlijk helemaal niet lang over na te denken. Want het is ondertussen ongeveer 8 jaar geleden dat ik ben begonnen met coachen, en regelmatig betrap ik mezelf erop dat ik benieuwd ben hoe het met mijn oud-cliënten gaat. Maar ja, is het professioneel om daar zomaar naar te vragen?

Dus ik heb jou nodig!

Professioneel of niet, ik ga het toch gewoon doen! Ik ga iedereen, wie ik weet te achterhalen dan, vragen hoe het met hem of haar gaat. Wat is er in al die jaren gebeurd? Is die ene cliënt eindelijk vader geworden? Heeft die andere cliënt na het overlijden van zijn vrouw weer een nieuwe liefde gevonden? En die andere cliënt die voor een belangrijke keuze stond, welke keuze is er uiteindelijk gemaakt? Natuurlijk ligt de keus uiteindelijk bij de persoon of diegene zijn verhaal met mij wilt delen. Dat mag iedereen zelf bepalen, maar de voorpret en het bedenken hoe het met diegene gaat, dat is voor mij al een cadeautje.

Dus lees je nou als oud-cliënt, dan ben ik benieuwd naar jou! Ik vraag jou om je verhaal met mij te delen en/of een fijn gesprek met mij aan te gaan. Dit mag telefonisch, via de mail, of liever anoniem via de post, alles mag. Ik zie het graag tegemoet.

– Sheela –