Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

Omgaan met beperkende overtuigingen

Bijna iedereen maakt zich er wel eens schuldig aan, jezelf een sticker opplakken. Ik ben niet mooi, ik ben niet een goede vriendin, ze vinden me vast te dik of ze vinden me niet leuk genoeg. Deze manier van denken kun je knap vervelend doen laten voelen. Maar het betekend eigenlijk dat je heel normaal bent. We hebben vrijwel allemaal een overtuiging die wel ergens schuurt.

Zelf ben ik systemisch groot gebracht met de overtuiging; niet huilen en wees sterk. Het is een illusie dat je daar helemaal los van kunt komen. Je kunt hier wel mee leren omgaan en zelfcompassie ontwikkelen. Leren omgaan met beperkende overtuigingen kan op verschillende manieren; met professionele hulp, steun van geliefden of naasten of door persoonlijke ontwikkeling. Welke manier jou ook helpt, blijf wel kritisch. Sommige mensen slaan zo door in zelfontwikkeling dat ze zichzelf verheven voelen boven anderen. Hierdoor kan men dan steeds meer (onbewust) gaan oordelen wat goed of fout is en daardoor weer langzaam vast komen te zitten in een nieuwe, andere beperkende overtuiging.

Menselijk zijn betekent af en toe struikelen en onzeker zijn over jezelf. Over acceptatie en keuzes maken.

Ik schrijf deze blog onder het genot van een wijntje, genietend van het Franse zonnetje. Een 50-plusser in een bikini, die in de vakantie teveel drinkt, eet en onzeker is over al haar vetrolletjes en niet meer strakke huid.

Ik ben ook een trotse (bonus) moeder, een vrouw die de allerliefste vent heeft, iemand die omringt wordt door humor en veel gelach, maar ook zeker af en toe met een traan. Maar ook zeker een coach die gemotiveerd wordt door de ontwikkelingen van mensen die kwetsbaar durven te zijn om daarnaar andere keuzes te mogen maken. Dus als ik (ongevraagd) maar kritisch een advies mag geven… geniet, maar vooral wees een mens!

– Sheela –

Jezelf een sticker opplakken | Van Solt Advies