Tattoos met een betekenis

De meeste weten wel dat ik een aantal tattoos heb. Tattoos met een betekenis. Af en toe vraagt iemand er naar en dan ben ik zelfs wel trots op mijn tattoos. Dit is wie ik ben en het verteld mijn verhaal.

Mijn eerste tattoo is het Ram teken op de zijkant van mijn linkerarm. Ik ben een trotse Ram… Een Ram slaat zich overal doorheen, is strijdlustig. Een Ram is niet kapot te krijgen en zal ook in slechte tijden overleven. Maar dat wat je sterkte is, kan ook je verstrikking zijn. Koppig, eigenwijs en maar doorgaan. Dus daarom het Ram teken op een plek waar ik het elke dag zie. Om mij er bewust van te blijven dat ik niet altijd door moet gaan en veel moet denken, maar ook mag voelen.

In mijn nek en op mijn schouder heb ik een tattoo en deze is begonnen met een paisley, die staat voor de liefde voor mijn vader en een zon die staat voor mijn dochter. Sinne is haar 2e naam. Ik draag ze altijd met mij mee en zijn een onderdeel van wie ik ben.

Op mijn linker onderarm heb ik een tattoo die speciaal voor mij is ontworpen. Bovenaan Ganesha. Ganesha is de god van kennis en wijsheid, neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van de reizigers. Ganesha staat altijd aan het begin van iets, een keuze maken, een nieuwe weg inslaan. Ik voel mij een reiziger, ik ben onderweg…. Daaronder het tweelingteken, van mijn dochter. Zij is niet alleen ter wereld gekomen. Zij was mijn zesde zwangerschap en af en toe zie je het in haar ogen…. Er is zoveel meer dat wij niet kunnen “ zien”. Daaronder het Breath teken. Adem staat voor het leven, de zachte kracht van adem waardoor ik een andere weg ingeslagen ben. Daarna het gedeelte in de tattoo die staat voor mijn ontwikkeling en de verschillende wegen, met en zonder hobbels, met uiteindelijk het volledig tot bloei komen. Vrij zijn, puur en mogen stralen. De bloem komt ook weer terug in de tattoo op mijn schouder.

Ik ben onderweg en ja misschien volgen er meer tattoos. Geen idee wat dat dan voor een tattoo zal zijn, maar ja we weten toch ook niet wat er gaat gebeuren op onze reis? Dat wat ik tegenkom op mijn reis, zal nieuwe tattoo inspiratie geven….

– Sheela –