Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

Stiefoudercoaching: niet alleen voor stiefvaders en stiefmoeders

Toen ik 14 jaar geleden een relatie kreeg met mijn huidige man, had hij al 2 kinderen. Ik werd stiefmoeder. Ouder zijn is niet altijd makkelijk – maar uit eigen ervaring weet ik dat stiefouder zijn misschien nog wel moeilijker is. Een ex-partner, de nieuwe partner van de ex-partner, 2 culturen, 2 verschillende zienswijzen qua opvoeden, het financiële stuk, je nieuwe rol… Allemaal ontwikkelingen waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken. Stiefoudercoaching, bijvoorbeeld.

Wat is stiefoudercoaching?

Het is een hele kunst is om vanuit twee gezinsculturen een nieuwe cultuur te vormen waarin iedereen een plek heeft. Het is prettig om samen te kijken wat er nodig is om in balans te komen. Stiefoudercoaching helpt hierbij. Naar schatting zijn er ongeveer 500.000 stiefoudergezinnen en komen er jaarlijks 10.000 bij. Uit onderzoek blijkt dat 66% van deze stiefoudergezinnen niet bij elkaar blijven. Hoe verdrietig dat ook is, het geeft wel aan dat stiefoudercoaching geen overbodige luxe is.

Wanneer kies je voor stiefoudercoaching

Stiefoudercoaching is niet alleen voor stiefvaders en stiefmoeders, het is juist ook voor de partners van stiefouders. Een harmonieus nieuw samengesteld gezin heb je niet vanzelf. Hier werk je samen aan. Stiefoudercoaching richt zich dus niet alleen op de stiefouder, maar juist op het geheel. Er zijn verschillende problemen waar je tegenaan kunt lopen in een samengesteld gezin. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Meningsverschillen met betrekking tot opvoeding
  • Angst dat de relatie mis gaat lopen
  • Kinderen accepteren de nieuwe partner niet
  • Verschillende rollen voor de stiefouder eventueel met betrekking tot oude relatie en kinderen.

Ik wil geen boze stiefmoeder zijn

We kennen allemaal de boze stiefmoeder uit het sprookje. Als mijn stiefkinderen aan mij vroegen “Maar, hoe moeten we je dan noemen?”, dan gaf ik aan “Ik heet Sheela en zo wil ik ook graag worden genoemd”. In de loop van de jaren hebben ze heel wat gekke woordjes voor mij bedacht. Maar als iemand aan ze vroeg wie is dat? Dan zeiden ze altijd, dat is Sheela en dat is de vrouw van mijn vader. Nooit stiefmoeder. Je hoort veel verhalen over stiefouders en samengestelde gezinnen. De meest vreselijke, maar gelukkig ook goeie verhalen. Mijn ervaring als stiefmoeder en coach combineer ik om jou te kunnen helpen om van jouw verhaal een goed verhaal te maken.

Met coaching kom je verder

Dat je alleen coaching nodig hebt wanneer je tegen obstakels aanloopt is een misvatting! Iedereen heeft baat bij coaching. De enige voorwaarde om coaching te laten werken is dat het je eigen keuze is om gecoacht te worden en dat je hiervoor open staat. Coaching helpt je om je doelen te behalen, wat deze doelen ook mogen zijn.

Ja, ik maak graag een afspraak

stiefouder coaching