Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

Genieten van de rust

Vakantie. Al jaren gaan wij op pad met de camper. Waar ik vroeger gruwelde van het idee van een camping, vind ik nu rust in on tour gaan met ons mini huisje. Slapen in een lekker bed – met mijn eigen kussen. Heerlijk om te zien hoe snel onze dochter binnen de kortste tijd vriendinnetjes heeft. We hebben al heel wat mooie plekjes mogen ervaren in Europa. Dit jaar hebben we bewust gekozen voor ons mooie Nederland.

Rust op vier wielen

Terwijl ik met mijn man in het zonnetje zat voor onze camper zat flapte ik het eruit: “Wat ben ik blij met onze rust”. Mijn man keek mij wat vreemd aan, onze campingburen waren namelijk duidelijk aanwezig. Onze dochter had eerder op de dag een time-out genomen van haar vriendinnetjes, want de buurmeisjes hadden steeds ruzie met elkaar en daar werd hun moeder dan weer boos over.

Geen gedoe

Ik besefte dat wij geen gedoe hebben. Niet als man en vrouw, ook niet onze kinderen onderling. Maar ook niet als ik kijk naar de familie van mijn man. Met 19 personen een lang weekend weg in één huis. Geen probleem. Gewoon genieten van elkaar en geen gedoe.

Onrust, onbegrip en strijd

Hoe anders het gezin waarin ik ben opgegroeid. Onrust, onbegrip en strijd. Tussen mijn ouders, maar ook tussen mij en mijn zus. Het patroon heeft mij jarenlang veel energie gekost. Door mijn eigen ontwikkeling en inzichten heb ik keuzes gemaakt. Keuzes maken is echt niet altijd makkelijk, maar het heeft mij geholpen om te komen waar ik nu sta.

Samen in het zonnetje voor de camper. Zat gedoe om ons heen, maar ik voel mij zo dankbaar voor daar waar ik mag staan. Met dierbaren om mij heen die ik lief heb.

Wat zijn jouw systemische patronen en overtuigingen?

Dat ik nu zo van de rust kan genieten en me niet mee laat slepen in het gedoe om me heen heeft alles te maken met het doorbreken van mijn eigen patronen. Zoals je hebt kunnen lezen is het voor mij ook echt anders geweest. Ben je nieuwsgierig naar jouw systemische patronen en overtuigingen? En wat het je kan opleveren om deze te doorbreken? Je bent van harte welkom.

Neem contact op

Onbewuste systemische patronen | Van Solt