Onvergetelijke momenten en het hart van Harmony House

Onlangs ben ik teruggekeerd uit het kleurrijke India, waar ik me volledig overgaf aan een reis die ik bewust geen vakantie noem, maar eerder een diepgaande ervaring. Mijn eerste dagen werden overschaduwd door herinneringen aan mijn reis naar India in 2002 met mijn vader, waarbij armoede en onveiligheid mijn indrukken kleurden. Twijfels over een terugkeer waren er genoeg, maar ik ben blij dat ik mijn eigen instinct volgde en India dit keer met open armen kon verwelkomen.

Ondanks mijn terughoudendheid heb ik mijzelf de ruimte gegeven om India opnieuw te ontdekken en er volop van te genieten. De tegenstellingen tussen arm en rijk, de hectische verkeerssituaties, de uitbundige kleuren, het kenmerkende “wiebelen” van hoofden en de overweldigende dankbaarheid en gastvrijheid hebben diepe indrukken bij me achtergelaten. Het is moeilijk om één specifiek element aan te wijzen dat de meeste indruk maakte. De ashram, ontmoetingen met Neema en haar gezin, de levendige kleuren, de smaken van het lokale eten, het zijn allemaal bouwstenen van kostbare herinneringen die samen een unieke ervaring vormden.

Een van de meest indrukwekkende dagen was ons bezoek aan Harmony House. De vreugde van de kinderen die daar onderwijs krijgen, dagelijks maaltijden ontvangen en medische zorg indien nodig, heeft diepe indruk op me gemaakt. Een deel van de ingezamelde fondsen heeft bijgedragen aan het voorzien van schoon water in de sloppenwijken, waar schoon water eerder een luxe dan een vanzelfsprekendheid is.

Na ons bezoek aan Harmony House kon ik niet stoppen met denken aan één meisje in het bijzonder, haar naam is Ishita. Haar glimlach bleef in mijn gedachten hangen. Na het delen van haar foto met Harmony House kwam ik erachter wie ze was en wat haar verhaal was. Trots en dankbaar ondersteun ik Ishita nu maandelijks financieel, waardoor ze keuzes kan maken voor haar toekomst. Harmony House zal altijd een speciale plaats in mijn hart hebben, dankzij de onvergetelijke ervaringen en de mogelijkheid om bij te dragen aan het leven van kinderen zoals Ishita. Mijn reis naar India ontwikkelde zich van terughoudendheid naar een diepgaande connectie met het land en zijn prachtige mensen.

Ik wil graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan Harmony House. Jullie donaties hebben niet alleen de kinderen in Harmony House blij gemaakt, maar hebben ook echt geholpen bij het zorgen voor schoon water in de sloppenwijken. Dank jullie wel uit de grond van mijn hart!

– Sheela –

Harmony-House-India