Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

Mijn levensboom

Ik heb een “boom” in mijn praktijk staan.. nou ja, eigenlijk zijn het 2 hele grote takken uit onze eigen tuin. Maar ik noem het mijn boom. De levensboom staat voor groei en ontwikkeling, vruchtbaarheid, onsterfelijkheid en genezing. Net als de boom heb je in je leven ook te maken met de verschillende seizoenen. Er zijn momenten van nieuw leven, zoals in de lente, van groei zoals in de zomer en er zijn af en toe ook pittige herfststormen.

En ik zie het terug in mijn praktijk. De herfststormen, de winterdipjes, het niet meer tegen het grauwe en grijze weer kunnen of een ijzige koude winter uit de jeugd die diep is geworteld. Tijdens de sessies zijn we bezig met het weghalen van onkruid en doen we soms een bodemonderzoek om te zien wat je nodig hebt om weer tot bloei te kunnen komen. We planten bollen voor in het voorjaar en zijn bezig met het snoeien. Maar er is ook ruimte om te genieten van de bloei en te ruiken aan alle nieuwe geuren van de lente.

Daar staat de boom in mijn praktijk symbool voor. Mijn wens is dat iemand hier aan het einde van een traject weggaat in bloei en vol in ontwikkeling en groei. Soms zie ik iemand na een tijdje weer even in de praktijk terug… net zoals in het voorjaar. Wat extra mest, aandacht en onderhoud. Maar er zijn ook genoeg die hun eigen pad gaan vervolgen die ze voor zichzelf hebben bepaald en hebben neergezet.

Ik geef af en toe iemand een giftroll. Dat is een rolletje met daarin een envelopje. Ik vraag of ze iets willen schrijven en in het envelopje willen doen, waarna de giftroll een plekje krijgt in mijn boom. Maar wat wil je dat ik er op schrijf, vragen ze dan. Het mag een wens zijn, een doel of een boodschap aan iemand of misschien heeft het iets te maken met het vraagstuk waarvoor je hier bent gekomen. Zo hangen er al een aantal giftrolls in mijn boom. En als ik er naar kijk dan ben ik trots en voel ik mij heel rijk. Mijn boom komt tot leven…..

De giftrolls maak ik niet open… ze blijven dicht. Tot het moment dat ik ga stoppen met coachen. Dan ga ik af en toe een giftroll openen en kan ik terugkijken op het moois wat ik samen met iemand neer heb mogen zetten.

– Sheela –