Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

Coaching helpt je leven opnieuw op te bouwen en vorm te geven

Vroeger was het toch wel een ‘dingetje’. In je klas zat misschien 1 iemand van wie zijn ouders waren gescheiden. Werd er dan over gesproken? Eigenlijk weet ik dat niet meer. Misschien werd er juist over gezwegen. Nu meldt mijn dochter aan de keukentafel terloops dat de vader en moeder van Johan ook gaan scheiden. Alsof het zo normaal is als de boterham met hagelslag die voor haar neus staat.

Scheiden is normaal

Misschien is een scheiding inmiddels ook wel net zo normaal als een oer hollands ontbijt. Het aantal scheidingen per jaar blijft gestaag toenemen, duidelijk te zien in de cijfers van het CBS. Zelf had ik me – zoals velen – voorgenomen om nooit te gaan scheiden. Je kiest voor iemand voor het leven. Je gaat maar één keer trouwen in je leven. En dan ook all the way. Een groot feest, witte trouwjurk, een huwelijksreis naar de Malediven. Alles erop en eraan.

Het ideaalplaatje is gesneuveld

Wat heb ik hárd geknokt om ‘het’ in stand te houden. Met ‘het’ bedoel ik het ideaalplaatje, de overtuigingen van hoe het hoort te zijn. Ik was aan het overleven, knokken, mijn grenzen aan het verleggen. En toen kwam toch de scheiding. Het scheiden was lijden. Ik had gefaald, anderen teleurgesteld. Wat een verdriet en onmacht heb ik gevoeld. Hoe moest ik in hemelsnaam verder? Je weet dat je door moet. Herkenbaar?

Hulp na het scheiden

Nu, 15 jaar later, weet ik dat je heel veel moed moet hebben om te kiezen voor geluk. Het is inmiddels misschien normaal om te scheiden, maar makkelijk is het zeker niet. Een scheiding of uit elkaar gaan is een tijd van tumult, verwarring en conflict in je leven. Zeker na de officiële scheiding wordt er nog veel van je gevraagd – je moet je aanpassen aan je nieuwe omstandigheden. In deze transitie van scheiding naar nieuw begin zijn er veel vraagstukken die je bezig kunnen houden. Dit is iets waarmee een coach je na de scheiding kan helpen. Door samen je individuele situatie te bekijken en je te ondersteunen bij het maken van positieve veranderingen.

Moed betekent angst voelen en toch je hart volgen

Toen ik zelf ging scheiden voelde het alsof ik had gefaald. Terwijl ik nu weet dat ik juist heel moedig was. Je hebt er lef voor nodig om – ondanks angst – te kiezen voor een betere toekomst. Dat je moedig bent betekent niet dat je alles ook alleen hoeft te doen. Het kiezen voor coaching helpt je om je leven opnieuw op te bouwen en vorm te geven. Een coach helpt je om objectiever te kunnen kijken en nieuwe inzichten te krijgen. Coaching na scheiden is een prachtig cadeau om jezelf te geven.

Systemisch coachen en NLP na een scheiding

Mijn ervaring als coach én als gescheiden vrouw zet ik in om jou te coachen voor, tijdens of na je scheiding. Dit doe ik op basis van NLP en systemisch coachen. Hoe ik jou het beste kan helpen is afhankelijk van de vragen die je hebt. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ik je hier meer over vertellen. Belangrijker nog, tijdens deze kennismaking kun je ervaren of er een klik is. Een klik met je coach is een belangrijke voorwaarde voor succesvolle coaching! Neem contact op om een kennismaking te plannen.

Ja, ik maak graag een afspraak

hulp bij scheiding