Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

Stress

Je gaat er misschien vanuit dat stress ontstaat uit allerlei gebeurtenissen en situaties. Feitelijk is er maar één oorzaak voor stress: je eigen negatieve gedachten. Door jouw minder positieve denkbeeld ontwikkel je patronen en gewoontes waarmee je onbewust stress opwekt. Door deze stress gevoelens trek je juist ook negatieve situaties naar je toe. Het werkt als een soort vicieuze cirkel. Voor sommige personen is een paar stappen terug zetten al genoeg om adem te kunnen halen en positiever in het leven te gaan staan. Anderen hebben handvaten nodig die helpen de cirkel te doorbreken. Bij Van Solt Advies ben je aan het goede adres. Met NLP coaching sessies ondersteun ik je bij die stap door inzichten en bruikbare handvaten te geven. Zo zul jij de balans vinden tussen inspanning en rust.

De invloed van gedachten

Ben je nog in de war over wat je net hebt gelezen? Je zult wellicht denken: ‘ontstaat stress echt vanuit je eigen negatieve gedachten?’ Het antwoord is ja. Praktisch gezien wel. Wanneer je stress ervaart, komt dit door een bepaalde omstandigheid of gebeurtenis in je leven. Bijvoorbeeld wanneer de bus die je écht moet halen vlak voor je neus wegrijd. Dit is een trigger waardoor je voelt dat je lichaam de angst en spanning laat vloeien. Je gedachten gaan in de paniekmodus:

 • Als ik maar niet te laat kom voor de afspraak…
 • Hoe kom ik er nu op tijd?
 • Wat zou de reactie zijn van de persoon die op mij zit te wachten?

Wanneer je de bovenstaande opsomming bekijkt zie je het eigenlijk vrij duidelijk: het zijn je negatieve gedachten en aannames die de stress veroorzaken.

Overheersende gevoelens van stress
Iedereen ervaart wel eens stress en we zijn het er vrijwel allemaal over eens: stress is geen prettig gevoel. Echter wanneer stress de overhand neemt en zelfs leidt tot paniekaanvallen, angst of een burn-out is het verstandig om het roer om te gooien. Samen kijken we tijdens coaching sessies naar jouw blokkades en onbewuste patronen. Ik bied je inzichten en handvaten aan, zodat je ruimte kunt creëren voor een positiever denkpatroon.

Je kunt niet zonder wat stress

Gevoelens van stress zijn in het alledaagse leven onvermijdelijk. Eigenlijk kan stress niet positief zijn, maar stress heb je nodig. Je hebt het soms een beetje nodig. Op het moment dat je in aanraking komt met een stressvolle situatie, vertoont je lichaam namelijk een aantal reacties. Bijvoorbeeld wanneer je op de fiets zit en plotseling vol op de rem moet trappen. Dan gebeurt er veel met je lichaam. Je hart gaat sneller kloppen doordat je schrikt en je lichaam maakt adrenaline aan.

Stress wordt vervelend wanneer jij dagelijks, vaak onnodig, een grote hoeveelheid stress ervaart waar je lichaam fysiek ook op reageert.

Signalen van ongezonde stress

 • Moeite met concentreren
 • Rusteloos en opgejaagd gevoel
 • Vol hoofd
 • Zenuwachtig gevoel
 • Hoofpijn en spanning in de nek en schouders
 • Hartkloppingen
 • Moeite met in slaap komen
 • Veel of juist weinig eten
 • Ontevreden zijn over eigen behaalde prestaties
 • Gebruik van kalmerende middelen

Wat je denkt trek je aan

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar denk maar eens aan een typische pechdag. Er wordt vaak gezegt dat je met het verkeerde been uit bed bent gestapt. Alles gaat die dag mis. Van het kopje koffie dat je over je trui knoeit tot de deur dicht doen terwijl je sleutels nog binnen in huis liggen. Op zo’n dag waarop alles voor je gevoel mis gaat, is het soms ook lastig om nog positief te denken. Wat je denkt met je gedachtes, trek je ook aan qua gebeurtenissen.

Positieve gedachten creëren
Vrijwel alles heeft te maken met je gedachten. Heb je negatieve en stressvolle gedachten, dan kan het goed zijn dat je hier ook in blijft hangen doordat er zich telkens situaties voordoen die dit triggeren. Door de NLP coaching sessies ontvang je handvaten en inzichten waarmee je jezelf systemisch positiever kunt herprogrammeren. Dit betekent eigenlijk dat je inzicht krijgt in waarom jij doet wat je doet. Doordat jij je hier bewust van wordt, ontstaan er telkens nieuwe mogelijkheden om te kiezen voor positievere gedachten tot dat dit het nieuwe normaal wordt. Zo zul je al snel ervaren dat door positieve gedachten er geheel nieuwe situaties en mogelijkheden doen ontstaan.

Op weg naar een positieve mindset

Ben jij toe aan balans? Met Neuro Linguistisch Programmeren, oftewel NLP Systemisch coachen, help ik je graag met het creëren van positieve gedachten. We nemen samen de tijd om te ontdekken waar jouw onbewuste blokkades zich bevinden. Door jouw onbewuste denkpatronen in kaart te brengen ontstaan er verhelderende inzichten. Je zult zien waarom je doet wat je doet. Ik geef je handvaten, zoals verhelderende inzichten of opdrachten, die je kunt toepassen om zelf telkens de balans terug te vinden. NLP coaching kan je helpen op veel verschillende fronten. Denk hierbij aan het creëren van rust, je over het algemeen beter voelen en beter kunnen communiceren. Met NLP coaching sessies help ik je om bewuster te leven met meer positiviteit, kracht en aandacht.

Ben jij klaar voor een nieuwe start?

Ook jij doet er toe. Verlang je er naar om met meer positieve overtuigingen in het leven te staan? En ben je nieuwsgierig naar wat ik met NLP coaching voor je kan doen? Samen nemen we rustig de tijd om je situatie en gevoelens te bespreken. Vervolgens kijken we naar hoe jij het best geholpen zou zijn en hoe we daar komen. Neem contact op zodat we kennis kunnen maken in mijn praktijkruimte.

Ja, ik maak graag een afspraak

NLP systemisch coachen - Van Solt Advies NLP systemisch coachen - Van Solt Advies NLP systemisch coachen - Van Solt Advies