Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

De vicieuze cirkel van hyperventilaties verbreken

Hyperventilatie is heel diep en snel ademen waarbij er een stresshormoon wordt aangemaakt, terwijl je bijvoorbeeld in de rusttoestand bent. Adem in, adem uit. Ademen gaat vanzelf. Jouw ademhaling past zich automatisch aan bij de desbetreffende situatie. Tijdens een hyperventilatie is dit anders. Je lichaam bereidt zich voor op actie en maakt stresshormonen aan. Het ontstaat niet zomaar. Er is vrijwel altijd een onderliggende factor waaruit deze hyperventilaties ontstaan. Met NLP coaching help ik, Sheela, je inzichten te krijgen en jouw vicieuze cirkel van hyperventilaties te verbreken.

Waarom ga je hyperventileren?

Een hypervenitlatie is een onbewuste ontregeling van de ademhaling. In de meeste gevallen wordt het veroorzaakt door angst, stress, ernstige vermoeidheid of overbelasting. Tijdens een hyperventilatie kun je last krijgen van:

  • Een droge mond en misselijkheid
  • Benauwdheid en hartkloppingen
  • Duizeligheid en drukkende pijn op de borst
  • Nervositeit en krampen in de spieren
  • Hoofdpijn en tintelingen

Hyperventilatie is erg vervelend en soms ook beangstigend. Het kan in sommige gevallen gepaard gaan met een paniekaanval. Je bent fysiek of mentaal praktisch gezien ‘op’. Je kunt hyperventilatie zien als een seintje van jouw lichaam dat het niet goed gaat. Het is tijd om jouw (on)bewuste patronen inzichtelijk te maken en met nieuwe positiviteit en kracht stap voor stap afstand te nemen van hyperventilatie aanvallen.

De onderliggende oorzaak

De angst, stress, ernstige vermoeidheid en overbelasting die in de meeste gevallen een hyperventilatie veroorzaken, zijn niet uit zichzelf ontstaan. Met NLP Systemisch coachen gaan wij op zoek naar het probleem achter de oorzaak. De angst die je voelt, wordt gecreëerd door bijvoorbeeld een traumatische ervaring. Daarbij kun je zelfs angst krijgen voor het opnieuw meemaken van een hyperventilatie. Door de onderliggende oorzaak bloot te leggen, ontstaan er verhelderende inzichten. Met deze inzichten kan ik jou handvaten geven om gezondere gedachtes te ontwikkelen en meer rust te creëren. Je zult door de inzichten bewust worden van jouw onbewuste patronen zodat je hier steeds iets meer invloed op kunt uitoefenen. Ook wanneer je ervaart dat er een hyperventilatie zit aan te komen.

Aandacht voor ademhaling

Ademen zorgt voor het contact met je lichaam en het bewust worden van het ‘nu’. Vaak ben je je niet bewust van jouw ademhaling. Het gaat dan wel vanzelf, maar past zich ook onbewust aan bij elke veranderende situatie. Het is belangrijk dat je je juist bewust gaat worden van jouw ademhaling. Dat hoeft en kan niet 24 uur per dag, maar er zijn genoeg oefeningen om je bewust te worden van de kracht en kalmte dat adem kan uitoefenen op jouw lichaam. Het is belangrijk om bewuster te worden van jouw ademhalingen op het moment dat je paniek of een hyperventilatie voelt aankomen. Naast NLP Systemisch coaching kan ik jou met Ademcoaching hier bij helpen. Met NLP coaching is het belangrijk om erachter te komen waar jouw hyperventilaties uit ontstaan en deze oorzaak aan te pakken. Ademcoaching richt zich puur op de kracht van ademhaling, wat natuurlijk enorm prettig is wanneer je weet hoeveel kracht je met jouw eigen adem door jouw lichaam kan laten stromen.

Wil jij afscheid nemen van jouw hyperventilaties?

Op naar een nieuwe start waarbij jij de baas bent over jouw ademhaling. Ben jij er aan toe om deze eerste stap te zetten? En ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen op het gebied van NLP coaching en Ademcoaching? Samen nemen we rustig de tijd om jouw situatie, hyperventilaties en gevoelens te bespreken. Vervolgens bespreken we welke aanpak voor jou zal werken. Neem contact op met mij om kennis te maken in mijn praktijkruimte.

Ja, ik maak graag een afspraak

Coachingsessie - Van Solt Advies Coachingsessie - Van Solt Advies Coachingsessie - Van Solt Advies