Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

Woede-uitbarstingen

De emotie woede ontstaat door verontwaardiging, boosheid of een vorm van irritatie. Wanneer deze emotie te intens wordt of zich opstapelt, kan dit zich uitten in woede-uitbarstingen. Bij woede-uitbarstingen is er alleen het probleem dat we hiermee vaak onszelf en anderen in de omgeving lastig vallen. Met NLP systemisch coachen kan ik jou helpen met persoonlijke tips die je kunt toepassen tijdens een woede aanval. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw woede zodat we vervolgens ook stappen kunnen maken naar het verwerken van deze oorzaak. Je zult leren leven op een manier waarbij je jouw innerlijke rust beter zult aanvoelen en emoties meer in balans komen.

Niet goed in contact staan met je emoties

Elk mens voelt natuurlijk allemaal emoties. Deze emoties hebben ook een functie in situaties waarbij je gedrag vertoont dat passend is. Iedereen heeft simpelweg negatief beladen emoties en positief beladen emoties. Is het dan slecht om de negatievere emoties te voelen? Natuurlijk niet. Het goede nieuws is dat je al deze emoties mag voelen, ze hebben allemaal een doel. Ze komen en gaan. Soms voel je je top en heb je in dat gevoel echt een piekmoment terwijl je je op een ander moment gedurende de dag eigenlijk neutraal voelt.

Emoties ervaar je in verschillende vormen en maten, wat een goed iets is. Echter is het zo dat wanneer je niet goed contact kunt maken met je emoties, dan kunnen deze gevoelens als onvoorspelbaar aanvoelen. Zo kun je soms niet goed de vinger er op leggen betreft welk gevoel het nu is dat je ervaart. Het kan zijn dat je de gevoelens die je ervaart daardoor gaat onderdrukken en wegstoppen. Je weet niet wat je er mee moet en wat je ermee kunt doen. Het kan zijn dat doordat je het wegstopt uit angst, deze gevoelens er in één keer uitbarsten wat zich uit in een woede-uitbarsting.

Opeenstapeling of ontploffing

Je kunt woede-uitbarstingen zien als een thermometer. Des te lager deze thermometer staat, hoe beter de woede die je voelt kunt beheersen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij mensen die zich geïrriteerd voelen. Wanneer mensen echter zo’n gigantische boosheid van binnen voelen kost het veel meer moeite en energie om dit voor zich te houden. Vaak doe je dan dingen waar je achteraf last van krijgt of spijt van hebt.

Naast dat er veel verschillende oorzaken zijn voor de boosheid, uit deze zich meestal door twee redenen in een emotionele uitbarsting:

Opeenstapeling

Wanneer er te veel verschillende gebeurtenissen en emoties worden opgestapeld kan dit leiden tot een woede-uitbarsting. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je ’s ochtends een kop koffie over je witte blouse laat vallen, de band van je fiets lek is waardoor je de trein niet haalt. Aan het eind van de dag kom je thuis en ontdek je ook nog eens dat er een hoge rekening op de deurmat voor je klaarligt. Als je partner dan die avond iets onaardigs zegt, kan die al jouw opgestapelde woede over zich heen krijgen terwijl hij niet de oorzaak is van deze opstapeling.

Ontploffing
Je kunt ook situaties meemaken die op zichzelf simpelweg te heftig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je ontslag krijgt terwijl jij je altijd zo in zet voor het bedrijf. Of wanneer je partner jullie relatie verbreekt. Voor mensen die dagelijks te maken hebben met woede aanvallen doordat ze niet goed in contact staan met emoties kunnen alledaagse dingen ook al een bedreiging vormen. Er hoeft bij maar weinig te gebeuren om tot een ontploffing te leiden.

Een opeenstapeling komt veel vaker voor dan een ontploffing. Echter is het goed om te weten dat beide vormen van een woede-uitbarsting ontstaan doordat er niet goed in contact wordt gestaan met emoties. Hier kan ik je helpen door middel van onder andere NLP systemisch coachen toe te passen. Gevoelens erkennen en bewust worden van patronen helpen om vervolgens verstandig te kunnen handelen naar de gevoelens van woede die je ervaart.

Emoties in balans brengen

Ben jij eraan toe om jezelf de rust te kunnen bewaren en je gevoelens te leren begrijpen? Ik help je graag. Wellicht zie je jouw woede-uitbarstingen als een onderdeel van je karakter, echter is deze woede ontstaan uit onderliggende factoren. Met de ondersteuning die ik bied tijdens Neuro Linguistisch Programmeren, oftewel NLP Systemisch coachen, kun jij op weg naar het creëren van een positievere gedachtegang waarbij je woede beter kunt beheersen. Samen zullen we het proces aangaan om jouw emoties in balans te brengen en de onderliggende factoren verwerken. Je zult een positievere mindset ontwikkelen waardoor je kunt starten met het genieten van het leven.

NLP Systemisch coachen

Op veel verschillende vlakken kan ik je ondersteunen en verheldering bieden met NLP coaching. Je kunt hierbij denken aan het ontwikkelen van positievere en gezondere gedachtes, innerlijke rust ervaren en beter leren communiceren over je gevoelens. Je zult gevoelens leren begrijpen en beter beheersen doordat deze in balans worden gebracht. Gedurende de coaching sessies bied ik je inzichten naar aanleiding van het samen in gesprek gaan over jouw situatie en gevoelens. Vanuit deze inzichten kun je leren om naar je lichaam te luisteren en grenzen aan te voelen. We nemen een kijkje bij jouw onbewuste processen en negatieve overtuigingen vanuit de woede die je binnen in jou voelt. Met nieuwe aanknopingspunten zullen we rustig jouw vicieuze cirkel verbreken. Je zult ervaren hoe het is om te leven met meer zelfvertrouwen, kracht en positiviteit.

Leer in verbinding te staan met je emoties

Het hebben van woede uitbarstingen maakt jou niet een minder goed mens. Er is voor jou alleen wat werk aan de winkel als het gaat om gebeurtenissen verwerken en duidelijker contact maken met je emoties. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Ik help je in dit proces en geef je stap voor stap de juiste handvaten waarmee jij je kunt ontwikkelen. Ben je benieuwd hoe we dit gaan aanpakken tijdens NLP Systemisch coachen? Neem contact met mij op, dan kunnen we kennis maken in mijn praktijkruimte.

Ja, ik maak graag een afspraak

NLP systemisch coachen - Van Solt Advies NLP systemisch coachen - Van Solt Advies NLP systemisch coachen - Van Solt Advies