Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

Bewustwording van negatieve gebeurtenissen en gedachtes

Coaching is een vorm van begeleiding die is bedoeld om jezelf op persoonlijk, emotioneel en fysiek vlak te ontwikkelen. Coaching focust zich op bewustwording, verandering en het bereiken van doelen. Gedachtes, emoties en wat je gelooft hebben namelijk allemaal te maken met wat je meemaakt in je leven. Vervelende gebeurtenissen en gedachtes kunnen behoorlijk in de weg zitten. Als coach begeleid ik mensen in het proces van bewustwording van deze negatieve gebeurtenissen en gedachtes. Mijn doel is om de negatieve denkbeelden te veranderen in constructieve gedachtes waardoor levensdoelen bereikbaar worden. Ik kan jou helpen, met vragen als: hoe kan ik mijn doelen behalen? Hoe ervaar ik meer geluk in mijn leven? Hoe zet ik mijn talenten het beste in? Wat maakt mij echt gelukkig? Bij iedere hulpvraag past een ander soort coaching. De soorten coaching die ik in mijn praktijk biedt zijn NLP-systemisch coaching, ademcoaching en EMDR.

NLP systemisch coachen

NLP Systemisch coachen kan je helpen met verschillende vragen die je hebt en is geschikt voor iedereen die met andere ogen wil kijken naar eigen vraagstukken. Bijvoorbeeld vragen over je eigen leven, patronen die steeds terugkomen, een diep onverklaarbaar verdriet of het steeds vastlopen in bijvoorbeeld werksituaties. Met NLP leer je waarom jij doet wat je doet. Hierdoor kun je hier invloed op gaan uitoefenen. Denk aan het creëren van gezonde gedachtes, beter leren communiceren en je fijner voelen.

Ademcoaching

Wat is ademcoaching? Ademcoaching is het door middel van verschillende ademtechnieken processen in je denken, voelen en in je lichaam beïnvloeden. Van trage, kalmerende buikademhalingen tot krachtige, stimulerende ademhalingen en alles wat er tussen ligt. Door bepaalde (stressvolle) situaties in het leven passen wij onbewust onze ademhaling aan. Je houdt je adem bijvoorbeeld in als er iets heftigs gebeurt of wanneer je een negatieve emotie wilt onderdrukken. Hierdoor ontstaat een aangepaste adempatroon. Dat kan zich uiten in een onregelmatige, oppervlakkige, hoge of beperkte ademhaling met alle gevolgen van dien. Als ademcoach help ik je bewust te worden van de herstellende kracht van je eigen ademhaling

EMDR

EMDR, oftewel Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een effectieve therapie voor mensen die last blijven houden van traumatische ervaringen. Tijdens een EMDR sessie worden de negatieve herinneringen geactiveerd zodat deze in het korte termijn geheugen terechtkomen. Wanneer de herinneringen geactiveerd worden voeg ik een afleidende prikkel toe. Dit kan het snel volgen van mijn vingers met je ogen zijn, of het concentreren op geluiden. Hierdoor is er te veel informatie voor je werkgeheugen om te verwerken. Hierdoor zullen de negatieve herinneringen vervagen en de emotionele lading verliezen. Middels EMDR zal het steeds eenvoudiger worden om aan de negatieve herinneringen terug te denken. Stap voor stap krijgen de herinneringen een plekje en zul jij je vrijer gaan voelen.

Interesse in coaching?

Ben jij benieuwd naar de soorten coaching die ik aanbied in mijn praktijk? Ik help jou graag met het creëren van een nieuwe balans en om je emoties een plek te geven.

Ja, ik maak graag een afspraak

NLP systemisch coachen - Van Solt Advies NLP systemisch coachen - Van Solt Advies NLP systemisch coachen - Van Solt Advies