Mentaal uitgeput en fysiek opgebrand

Je mentale en fysieke gezondheid werken nauw met elkaar samen. Wanneer we aan onze gezondheid denken maken we vaak onderscheid op mentaal en fysiek vlak. Echter heeft je mentale gezondheid invloed op je fysieke gezondheid en andersom. Wanneer je een hoge werkdruk ervaart kan dit leiden tot stress. Langdurige stress kan weer tot uiting komen in hoofdpijn, buikpijn en slecht slapen. Dus de fysieke gezondheid. Ook kunnen negatieve emoties ervoor zorgen dat bepaalde cellen in je immuunsysteem afnemen waardoor je vatbaarder bent voor infecties of ziektes en fysiek dus zwakker wordt.

De invloed van mentale problemen op fysieke klachten

Een van de meest voorkomende boosdoeners op het vlak van mentale en fysieke klachten is stress. Het stresshormoon plaatst je in de reactieve modus waardoor je paraat staat voor gevaar. Dit is zeer vermoeiend voor het lichaam. Hoe meer stress, hoe moeilijker het voor het lichaam is om dit te verwerken. Doordat de stress geleidelijk toeneemt is het steeds moeilijker om te herkennen. Dit komt doordat je gewend raakt aan de prikkels, echter heeft je lichaam het steeds moeilijker om deze prikkels te incasseren. Hierdoor raak je overprikkelt en is er de kans dat  je overspannen raakt of in een depressie komt.

Signalen voor mentale en fysieke klachten

Wanneer je mentaal uitgeput bent kun je je ook fysiek opgebrand voelen. Dit komt omdat je je langdurig blootgesteld hebt aan (bovenmatige) stress zonder dat je voldoende tijd hebt genomen om te herstellen en de batterij op te laden. Wanneer je mentaal en fysiek opgebrand bent kan dit leiden tot de volgende klachten:

  • Woede
  • Ongerustheid
  • Negativiteit
  • Depressie
  • Gevoelens van angst
  • Verlies van wilskracht
  • Prikkelbaarheid
  • Gejaagdheid
  • Concentratieproblemen

Aan de slag met NLP-coaching

NLP Systemisch coachen kan jou helpen om weer in balans te komen. Door samen in gesprek te gaan, nemen we een kijkje in jouw onbewuste processen en beperkende overtuigingen. Je krijgt handvaten om jouw vicieuze cirkel te verbreken. Je zult bewuster in het leven gaan staan met meer aandacht, positiviteit en kracht. Stap voor stap kun je weer onderdelen uit jouw dagelijkse leven oppakken en zo telkens de geestelijke uitputting verder achter je laten.

Leer rust voor jezelf creëren en afstand te doen van de overlevingstand. Het is tijd voor jouw nieuwe start. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Dan maak ik graag kennis met jou om samen aan de slag te gaan en weer vol energie en positiviteit in het leven te staan.

Ja, ik maak graag een afspraak

NLP systemisch coachen - Van Solt Advies NLP systemisch coachen - Van Solt Advies NLP systemisch coachen - Van Solt Advies