Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

Mijn reis naar India

In oktober 2023 ben ik voor de tweede keer naar India gereisd, het land dat ik in 2002 voor het eerst samen met mijn vader bezocht. Mijn vader heeft zijn roots in India en ik ben dan ook met veel liefde voor het Iand grootgebracht. Het eten, de mooie sjaals, beelden van Indiase goden, de reizen van mijn vader naar India en de “gasten” uit India die bij ons langskwamen. Mijn vader had na zijn pensionering een Indiase toko op Schiermonnikoog en daarom ben ik in 2002 met mijn vader mee geweest naar India. En die reis heeft destijds een flinke indruk achtergelaten.

Harmony House in India

De afgelopen jaren hebben familie en kennissen regelmatig de vraag gesteld ”Wanneer kom je weer een keer terug naar India?”. Afgelopen januari werd mij wederom de vraag gesteld om naar India te reizen. Met het overlijden van mijn vader in 2013 in mijn achterhoofd heb ik deze keer JA gezegd. Daarom ben ik in oktober 2023 met mijn man Jan Cees naar India gereisd. India is een fascinerend land, maar wat mij het meeste is bijgebleven, is de enorme armoede. Tijdens alle voorbereidingen voor onze reis werd het voor mij dan ook meteen duidelijk dat ik meer wilde doen. Niet alleen familie bezoeken en vrienden zien, maar daar ook echt iets kunnen betekenen. Ik ben dit keer dan ook niet alleen teruggegaan voor de prachtige tempels, de indrukwekkende kleuren, geuren en alles wat het land te bieden heeft. Maar heel speciaal heb ik een bezoek gebracht het Harmony House en mijn oude vriendin Meghna.

Harmony House is een stichting waar meer dan 1000 kansarme vrouwen en kinderen uit nabijgelegen sloppenwijk terecht kunnen voor onderwijs, voeding, medische voorzieningen, hygiënefaciliteiten, beroepsopleiding en sociale diensten. Harmony House heeft al meer dan 4000 leerlingen geholpen. Ze zijn in 97% van de gevallen succesvol in het voorkomen van kindhuwelijken en hebben al meer dan 100 levensreddende medische interventies gepleegd. Maar er staan ook ruim 1500 kinderen op hun wachtlijst.

Mijn oude vriendin Meghna is al vanaf 2009 betrokken bij het Harmony House en is zoals ze zeggen de hartslag van Harmony House. Tijdens mijn reis heb ik samen met Meghna 2 locaties van het Harmony House bezocht. Maar ik wilde natuurlijk niet alleen een kijkje nemen, ik wilde ook écht iets voor ze betekenen. Daarom kon ik natuurlijk niet met lege handen aankomen hier hebben jullie bij geholpen.

Bekijk Harmony House

2 lachende indiase meishjes

 

Bedankt voor alle donaties

Mijn ervaring van mijn eerste reis, waar ik schrok van de armoede in het land, heeft mij gemotiveerd om tijdens deze reis een verschil te maken voor deze kwetsbare kinderen en hun toekomst. Om dit prachtige werk te steunen, heb ik een prachtig bedrag op kunnen halen voor Harmony House, mede dankzij jullie. Samen hebben we namelijk het mooie bedrag van €4750 euro opgehaald, en dit heb ik persoonlijk mogen overhandigen.

Mijn bezoek aan Harmony House was indrukwekkend. Een overvloed aan emoties liet me sprakeloos achter.  Zo kregen we een rondleiding door de sloppenwijken die in de buurt liggen. Alles wat je je kunt voorstellen, klopt. Er zijn veel mensen, overal afval, en het ‘ruikt’ er. Hele gezinnen leven in ruimtes van 2 bij 3. Harmony House vangt per dag 1000 kinderen op, maar we zagen nog veel meer rondlopen die niets liever willen dan leren en elke dag vers water en wat te eten krijgen. Daarom ben ik erg trots dat ik de mooie donaties van iedereen aan Harmony House heb kunnen overhandigen, om zo hopelijk bij te dragen aan een positievere toekomst.

 sheela kindjes India harmony housesloppenwijken India