Op dit moment is er een tijdelijke cliëntenstop. Alleen d.m.v. het invoeren van een tijdelijke cliëntenstop kan ik voldoende zorg en aandacht besteden aan de huidige cliënten. Zodra ik de cliëntenstop kan opheffen maak ik dat op mijn website en social mediakanalen bekend. Excuses voor het eventuele ongemak.

Ademsessies

De ademsessies zijn onderdeel van ademcoaching. Elk ademcoaching traject bestaat uit verschillende ademsessies. In deze ademsessies doorlopen we altijd de onderstaande stappen.

① Open & eerlijk gesprek
We beginnen de ademsessie met een goed gesprek waarbij we kijken naar jouw huidige situatie en achtergrond. Tevens leg ik je uit hoe de ademsessie zal verlopen.

② Ademanalyse
Ik zal vervolgens een ademanalyse bij je doen, waarbij ik kijk hoe je op dit moment ademt en waar eventuele blokkades zitten waar we aan kunnen werken.

③ (Verbonden) ademsessie
Met de info uit het intakegesprek en de ademanalyse gaan we de (verbonden) ademsessie doen. Bij een verbonden ademsessie leer ik je om volledig en diep adem te halen, waarbij je de in- en uitademing met elkaar verbind, zonder een pauze ertussen te laten.

Door deze actieve manier van ademen worden gevoelens, emoties en energie-blokkades in je lichaam weer voelbaar. Door bewust te voelen en waar te nemen wat in je lichaam lange tijd (onbewust) is opgeslagen, maak je het loslaten en verwerken ervan weer mogelijk. Je adem (levensenergie) stroomt weer door je lichaam zoals het hoort te stromen! Ik zorg dat dit alles in rust, vertrouwen en veiligheid plaatsvindt.

  • In het eerste deel adem je actief de verbonden ademhaling (ca 20 – 30 minuten).
  • Daarna ga je de rustfase (retentie) in waarin het lichaam de gelegenheid krijgt om het een en ander te laten integreren (ca 15 – 20 minuten).

④ Evaluatie & advies
Vervolgens praten we na over jouw ervaring en is er gelegenheid om eventuele vragen te stellen.

⑤ Vervolgafspraak en/of oefeningen voor thuis
Indien nodig maken we tenslotte een vervolgafspraak en geef ik je evt. oefeningen mee zodat je zelf thuis aan de slag kunt gaan.

Maatwerk ademsessie

Praktijk wijst uit dat ik vaak de signalen van het lichaam volg en op die manier een maatwerk-sessie kan geven. Daar waar ik kan pas ik ook mijn kennis vanuit NLP en systemisch toe.

Praktische info
Ga je voor het eerst een ademsessie volgen? Houd dan rekening met de volgende punten:

Draag comfortabele kleding (of neem deze mee)
De sessies vinden liggend plaats
Ga niet met een volle maag de sessie in
Drink veel water na afloop

Plan een ademcoaching afspraak

Ben je enthousiast geworden over ademcoaching en wil je graag een eerste sessie inplannen? Super!

Neem contact met mij op

– Sheela –

EMDR coachingsessie - Van Solt Advies